news-details
Društvo

Krivična prijava protiv sveštenika Zekovića zbog litije u Baru

Zbog jučerašnje litije barskim ulicama, službenici Centra bezbjednosti Bar danas su podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenika Slobodana Zekovića.

Iz Uprave policije saopštili su da ga sumnjiče da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

-Povodom javnog okupljanja u pokretu – litije koja je održana juče, 4. juna u organizaciji Mitropolije – crnogorsko primorske, policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i identifikovala lica koja su učestvovala u organizaciji ovog događaja. Po nalogu nadležnog tužioca policija je podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica Z.S. (42) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti-piše u policijskom saopštenju.

Prema istim navodima, saslušani su i sveštenici O.A. (50), J.Lj. (44), P.M. (29), T.M. (38), P.J.(65), R.N. (36) i S.S. (38), a spisi su dostavljeni tužiocu koji će se naknadno izjasniti o pravnoj kvalifikaciji djela.

-Policija intenzivno radi na identifikovanju i procesuiranju i drugih lica koja se dovode u vezu sa ovim događajem-zaključuje se u saopštenju Uprave policije .

*Fotografija: Mitropolija.com