news-details
Sport

Ulcinjani u III ligi

Odlukom o prekidu svih fudbalskih takmičenja u Crnoj Gori, ulcinjski FK Otrant-Olimpik, posljednjeplasirani na tabeli Druge fudbalske lige, automatski se preselio u Treću ligu - Udruženje klubova FSCG Jug.

Ulcinjani su šest kola prije kraja imali sedam bodova manje od ”susjedne” Drezge.

Nakon sinoćnje  vanredne sjednice, uprava Otrant-Olimpika izdala je saopštenje za javnost u kojem navodi da je “zatečena ovom odlukom FSCG”.

-Time se nama šest kola prije kraja prvenstva onemogućava da sačuvamo drugoligaški status. Smatramo da se na taj način namjerno želi završiti nešto što je već odavno planirano, odnosno da se utiče na status pojedinih klubova u Crnoj Gori, među koje spada i naš klub.

Uvjereni smo da se ovom odlukom diskriminiše status pojedinih klubova, dok se, sa druge strane, afirmiše status nekih drugih, šta je svakako u suprotnosti sa fudbalskim pravilima-ističe uprava ulcinjskog kluba.

-Kako je moguće da se igraju utakmice, poput onih za ulazak u Prvu Crnogorsku ligu (što se odnosi na klubove Bokelj i Jezero), a nama to nije dozvoljeno?! Postavljamo sebi i javnosti ovo pitanje, ali nijesmo u mogućnosti da damo bilo kakav odgovor".

Da li se za donošenje ovakve odluke pitala Evropska fudbalska kuća koja je pozdravila odluku fudbalskih saveza da tamo gdje se liga prekida nema ispadanja. To je drugo pitanje na koje takođe tražimo odgovor.

Najbitnije pitanje na koje ne znamo odgovor je: zašto mora OFK Otrant Olympic da plati ceh virusa Covid-19?

Poštovana gospodo, nemojte zanemariti učinak koji smo pokazali na sportskim terenima profesionalošću i korektnošću svih članova našeg kluba, te činjenicu da smo u prethodnih pet kola imali treći najbolji učinak u ligi-dodaje se u saopštenju.

-Pozivamo sve klubove da se ujedine protiv ovakvih diskriminatorskih odluka. Ne dajmo da ovakav pristup donošenju odluka izbriše čitavu sportsku i takmičarku sezonu iza nas.

Na kraju, želimo da apelujemo na FSCG da razmotri još jednom ovu odluku i da takvu na vrijeme promijeni, u interesu fudbala i svih klubova. Dozvolite nam da igramo, da se iz ove lige pozdravimo korektno i na sportski način!

U suprotnom, bićemo prinuđeni da iskoristimo sva zakonska sredstva kako bi odbranili naša legitimna prava-zaključuju iz uprave Otranta.