news-details
Sport

U Bijeloj 4. kolo Boka Tri-League

Izvor: Radio Jadran

Bokeška triatlon liga (Boka Tri-League) nastavljena je u Bijeloj kao 4.kolo ove za sada nezvanične lige koja služi kao trening svim zainteresovanim triatloncima usljed nedostataka takmičenja zbog situacije sa Covid-19 virusom.

Kao i u prethodna tri kola održan je format sprint triatlona koji obuhvata 750m plivanja, 20km vožnje biciklom i 5km trčanja.

S obzirom da nije bilo obustave saobraćaja, start je bio planiran za 07:00 kada su triatlonci i krenuli s plivanjem u akvatorijumu nekadašnjeg Jadranskog brodogradilišta, nakon čega je uslijedila vožnja biciklom do kružnog toka u Lipcima i nazad, te na kraju dva kruga trčanja šetalištem.

Najbrži kroz cilj je ušao Luka Čupić iz TK Herceg Novi sa vremenom 1:06:28, iza njega Dragan Jovanović iz TK Kotor (1:09:46) a treći Mladen Ilić takođe iz TK Kotor sa vremenom 1:12:12

U ženskoj konkurenciji Jelena Tomašević je bila jedina takmičarka, a kroz cilj je prošla sa vremenom 1:15:14

Iako je lokacija Doma kulture u Bijeloj prvi put korišćena za ovakvu vrstu manifestacije, pokazala se i više nego pogodna kako iz perspektive organizatora tako i samih triatlonaca. Iz TK X Herceg Novi veliku zahvalnost duguju pripadnicima DVD Bijela koji su im pomogli i omogućili organizaciju ovog kola.

Naredno kolo je planirano za 14 dana, a lokacija će biti naknadno određena.

*Fotografija: TK X HN