news-details
Sport

Korona otkazala i tradicionalni turnir pionira košarkaša

Tradicionalni košarkaški turnir za pionire, koji je trinaest godina zaredom povodom Dana državnosti Crne Gore u Sutomoru organizovalo Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Sutomore, ovog 13. jula nažalost neće biti održan. Razlog-koronavirus.

-Zbog novonastale situacije sa virusom COVID - 19, smatrali smo da je bolje odgoditi turnir i održati ga u sigurnijim i normalnijim uslovima za djecu i ekipe koje će nastupati. Na ovaj način ne dovodimo mlade košarkaše, njihove porodice i gledaoce koji prate turnir u situaciju da budu zaraženi virusom-kazao je za Feral.bar Domagoj Žarković, sekretar CFPR.

-Istovremeno nadajući se konačnom pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID - 19, preporučujemo svima da budu odgovorni i da poštuju mjere Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), prvenstveno one osnovne i najefikasnije, kao što su održavanje fizičke distance od dva metra, nošenje maske i stalna higijena ruku-dodao je Žarković.

 Ovog jula učesnici turnira trebale su biti ekipe iz Bara, Pljevalja, Podgorice i Sutomora, za koje bi nastupali igrači rođeni 2007 i 2008. godine. a turnir bi bio odigran pod pokroviteljstvom Opštine Bar.

Žarković ističe da ovo lijepo nadmetanje, pored obilježavanja praznika, uvijek predstavlja jedan od načina na koji se CDPR bori da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, “a ne da misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti”.

-Događaji kao ovaj košarkaški turnir predstavljaju samo jednu od naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera-zaključio je Žarković.

*Fotografija: arhivski snimak