news-details
Sport

Bez Mornara u FIBA Ligi šampiona

Izvor: Pobjeda

 Mornar neće igrati ni u regularnom dijelu ni u kvalifikacijama za FIBA Ligu šampiona, potvrđeno je iz tog takmičenja.

Sada se vidi koliko je situacija sa Evrokupom, tokom koje je barski tim čekao i opravdano se nadao mjestu u tom takmičenju pa potom i ostao bez mjesta skupa za Mornar. U periodu za slanje zvaničnih prijava za FIBA LŠ, svi u Mornaru kao i košarkaška javnost regiona bili su uvjereni, da će naš klub igrati u Evrokupu.

Kada su evropska takmičenja u pitanju, jedina opcija koja je preostala Mornaru je FIBA Evropa kup, drugo po jačini pod okriljem FIBA i četvrto po rangu u Evropi.

U regularnom dijelu FIBA LŠ igraće Ostende, Nimburg, Saragosa, Tenerife, Bilbao, Burgos, Šole, Dižon, Limož, Strazbur, Bamberg, AEK, Peristeri, Šombatelji, Hapoel Holon, Hapoel Jerusalim, Sasari, Fortitudo, Brindizi, VEF Riga, Ritas Viljnus, Lublin, Nižnji Novgorod, Darušafaka, Galatasaraj, Karšijaka, Tofaš i Turk Telekom.

U kvalifikacijama će nastupiti Mon-Eno, Igokea, Cmoki, Balkan, Keravnos, Baken, London Lajons, Iraklis, Hapoel Tel Aviv, Neptunas, Donar, Anvil, Sporting, Kluž, Friburg i Dnjipro.

Tako su šansu u FIBA LŠ dobili klubovi iz Bjelorusije, Bugarske, Švajcarske, Velike Britanije, Danske, Kipra, Portugalije… ali ne i Mornar.